Kinderboerderij de Buitenwereld in Houten is hard op zoek naar extra vrijwilligers. De werkzaamheden van vrijwilligers verschillen van het onderhouden van de hokken tot het organiseren van activiteiten voor kinderen.

De Buitenwereld heeft twee parttime medewerkers: Ingrid Wiesman is de beheerder en Janneke van der Ent is de assistent-beheerder. Verder draait de kinderboerderij geheel op vrijwilligers.

Als vrijwilliger moet je het leuk vinden om met dieren te werken. ‘De dieren moeten  gevoerd worden, en het is het leukste als kinderen daarbij zo zelfstandig mogelijk kunnen helpen’ vertelt Gerdien Kleijer, vrijwilliger bij de kinderboerderij. ‘Ik vraag dan, denk je dat je het kan? Vaak lukt het ze dan ook. Het is leuk om te zien hoe de kinderen bezig zijn met de dieren’ vervolgt Gerdien.

Momenteel heeft de kinderboerderij een flink te kort aan vrijwilligers. ‘Er wordt om de twee of drie weken een beroep op je gedaan, terwijl in principe vrijwilligers één dagdeel per maand invullen.’ vertelt Gerdien. Hierdoor heeft de Buitenwereld dus extra handen nodig. Vrijwilligers moeten wel aan een aantal eisen voldoen. De organisatie moet  op je kunnen bouwen als je hebt aangegeven er te zijn.Voordat je zelfstandig op de kinderboerderij een dienst draait, loop je eerst een middag mee met de beheerders.

Aanmelden kan via de website van De Buitenwereld.