Op zaterdag 12 november organiseert Events2Move in opdracht van de gemeente Houten voor de tweede keer de mantelzorgmarkt. De markt heeft als hoofdfunctie informeren over mantelzorg en daarmee de mantelzorger een gezicht geven. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur is iedereen welkom in het gemeentehuis voor de markt.

Sommige mensen beseffen niet dat ze een mantelzorger zijn, ze vinden het vanzelfsprekend om voor naasten te zorgen. Wat houdt mantelzorg nou in? De Rijksoverheid geeft de volgende definitie: ‘Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden.’

Voorheen werd er vanuit de overheid een waardering geschonken aan mantelzorgers maar deze taak is aan de gemeente uitbesteed. De gemeente Houten vult dit in met de Markt voor Mantelzorgers. Op de markt wordt niet alleen informatie verstrekt over mantelzorg. Maar de markt draait ook om het in het zonnetje zetten van de mantelzorgers. Iedere mantelzorger die zich heeft aangemeld krijgt een VVV-bon ter waarde van dertig euro en dertig euro aan munten om te besteden op de producten markt. Bedrijven die op deze markt staan zijn onder andere de HEMA, Kaasboerderij van Rossum en Reinaerde eetatelier.

Vorig jaar werden twee leegstaande panden in winkelcentrum Het Rond omgetoverd tot de locatie van de Markt voor Mantelzorgers. Hier kwamen vervolgens meer dan 350 Houtenaren op af, de markt was een succes. En dus is er een reden om te verhuizen naar een grotere locatie: het gemeentehuis. Alle Houtense mantelzorgers kunnen zich aanmelden via de website www.houten.nl/mantelzorg.