Op Het Rond in Houten heeft rond 13.00 uur in het filiaal van de plaatselijke ING bank een overal plaatsgevonden op een waardetransport. Er is sprake van drie overvallers, mogelijk bewapend met vuurwapens, die gevlucht zijn op scooters.

De drie overvallers zijn na de overval in verschillende richtingen gevlucht op twee scooters zonder kentenkenplaat. De politie Houten heeft Houtenaren gevraagd om te letten op twee mannen met reflecterende hesjes aan op een zwarte scooter, die mogelijk vanaf Het Rond richting Nieuwegein rijdt. Ook is de politie op zoek naar de derde overvaller die op zijn scooter vanaf het plaats delict richting Houten-Zuid is gevlucht. Tevens draagt hij een reflecterend jasje.

De politie verzoekt Houtenaren om indien zij een van de overvallers zien hen niet zelf te benaderen, maar contact op te nemen met de politie via 112. Voor zover er nu bekend is, is er geen sprake van lichamelijk letsel bij de betrokkenen. De ING stuurt werknemers vanuit andere locaties naar het filiaal in Houten om de betrokkenen die daar behoefte aan hebben te ondersteunen. “Nazorg is een standaard protocol van de ING en de zorg die geleverd wordt is afhankelijk van wat de mensen daar nodig hebben.” aldus Karin van der Pol woordvoerster van ING.

Een omstander filmde de drie verdachten die wegvluchten uit het ING filiaal: