Op 14 december organiseerde familie mediator Willeke de Boer van praktijk ‘Zonder Ruzie’ een inloopochtend voor iedereen die vragen had over echtscheiding en de gevolgen daarvan. Dit gebeurde in Cultuurhuis Schoneveld in Houten Castellum. Familiemediation is bemiddeling bij familie conflicten. 

De inloopochtend bevatte geen strikte planning. De mensen bepaalden zelf welke onderwerpen er aan bod kwamen door vragen te stellen. Bijvoorbeeld over wat er bij een scheiding allemaal komt kijken, of mediation voor ex-partners geschikt is én wat er gebeurd met de partner- of kinderalimentatie.

De inloopochtend werd om twee redenen georganiseerd. Ten eerste is Willeke de Boer bezig met het opbouwen van een eigen praktijk voor scheidingsmediation en hoopt ze door de inloopochtend meer naamsbekendheid en eventueel klanten te winnen. ‘De tweede reden is dat scheiden nou eenmaal een emotioneel en lastig proces is, en ik vind dat iedereen in zo’n situatie toegang moet hebben tot mediation’, aldus de familie mediator. Daarbij vindt de Boer belangrijk dat kinderen in een echtscheidingssituatie zo min mogelijk last hebben van ruziënde ouders. ‘Voor mij is dat een extra stimulans om dit werk te doen’.

Volgende week zal er een interview met Willeke de Boer verschijnen over haar praktijk en de voordelen van familiemediation.