Ralf Verbeek Editor (37), Petra Wilbrink Life-Coach(37) en hun dochters Sara (7) en Merel (5) uit Houten hebben samen een speelfilm gemaakt. Het Geheim Van De Drakensteen ging twee weken geleden in première in de Cinelounge in Houten.

Het idee voor deze film ontstond in de zomer van 2015 ze zochten iets om te doen als leuke familiebezigheid voor de zomervakantie. Het gezin verveelde zich en zocht wat om te gaan doen. Ze kwamen op het idee om thuis een speelfilmpje te maken met een IPhone. De ideeën voor de film zelf, kwamen van de twee jonge meiden uit het gezin.

Verbeek: ‘Eerst verzonnen onze dochters het idee. ”Het gaat over een toverfamilie!”, ”Ze toveren hun huisdraakje groot!”, “En dan moeten ze vluchten!” Die avond kreeg ik toevallig een mailtje dat je kon kamperen in prehistorisch dorp Swifterkamp (Flevoland). Daar zijn we toen heengegaan en hebben daar de eerste scenes gedraaid. Dat zag er zo goed uit dat we toen besloten om de rest van de film ook meer aandacht te geven. Om het voor iedereen leuk te houden, bedachten we om de film over een periode van een jaar op te nemen. We konden dan ook gebruik maken van de vier seizoenen. Uiteindelijk hebben we bijna de hele film met een Iphone gefilmd. De luchtshots zijn gemaakt met een Drone waar een Go Pro camera aan hing, en sommige shots (de dieren, sneeuwbergen) zijn Stockmateriaal van internet.’

Voor de film heeft het gezin ook gebruik gemaakt van een aantal locaties in Houten vertelt Verbeek. ‘In Houten hebben we gefilmd in De Duiventoren van Landgoed Wickenburgh (de toren van het Orakel). De binnenkant van de toren is gefilmd in Fort Honswijk. Verder zijn er wat shots gemaakt in Nieuw Wulven. Maar ook bij ons thuis in Houten. De greenscreenshots waarin we door de lucht vliegen zijn bijvoorbeeld gemaakt in de achtertuin. De droomscènes werden gemaakt in een stevig verbouwde woonkamer.’

De reacties op de film waren ook erg goed. Er waren ruim 220 mensen op de première in de Cinelounge bioscoop in Houten afgekomen. ‘Mensen waren soms tot tranen geroerd, maar moesten ook erg hard lachen. Op de school van de kinderen hebben ze ook naar de film gekeken en daarna op het schoolplein flink nagespeeld. Veel mensen zouden de film graag nog eens zien!’, aldus Verbeek.

Bent u nou ook erg benieuwd geworden naar de film, niet getreurd de familie is hard bezig om nieuwe vertoningen te regelen. Houd daarom hun Facebookpagina goed in de gaten.