Kinderen tot 6 jaar die bij S.V Houten voetballen onder de naam Blauwe Mini’s, mochten zaterdagochtend vriendjes en vriendinnetjes meenemen om met ze mee te trainen. De kinderen leren tijdens de training de basistechnieken van het voetbal. Zij spelen geen KNVB competitievoetbal maar krijgen door deze trainingen de mogelijkheid om te leren en door te groeien naar de officiële jeugdcompetities.

Onder leiding van trainer Gregory Thijm en coördinator Joyce Fransman, krijgen de kinderen in groepen van tien les in wat voetbal precies inhoudt.  Hoe je de bal moet passen, hoe je je tegenstander ontwijkt, leren verdedigen en hoe je in een team moet spelen. Onder toeziend oog van de ouders worden ze opgeleid tot misschien de nieuwe Lionel Messi of Christiano Ronaldo van deze wereld. Maar voorlopig nog te zien bij S.V. Houten.

Meer informatie over de Blauwe Mini’s staat op www.svhouten.nl