Kerstmis is afgelopen en na de jaarwisseling is het weer tijd om de kerstboom op te ruimen. In de gemeente Houten zijn hier verschillende momenten en manieren voor.

U kunt uw kerstboom laten ophalen samen met het grofvuil in de grijze kliko. Dit kan in week 2 (van 9 tot en met 13 januari) als u de kerstboom naast de grijze kliko legt. Op 13 januari kunt u uw kerstboom bij de ondergrondse afvalcontainer leggen of u brengt in uw eigen tijd de boom naar het afvalscheidingsstation tussen half negen tot vier uur (gelegen aan de Brug 9, Houten). Hiervoor heeft u uw legitimatiebewijs en bewijs van adres nodig.

U kunt ook uw kerstboom traditioneel laten verbranden. Op woensdag 11 januari vinden er op verschillende plekken in Houten kerstboomverbrandingen plaats. Vanaf twee uur ’s middags kan de kerstboom ingeleverd worden. Bij inname ontvangt u een muntje ter waarde van 0,50 eurocent en een mandarijn. Deze muntjes zijn in te wisselen tot eind maart 2017 bij verschillende winkels in Houten. Winkels die meedoen zijn De Ronde Prins op Het Rond, The Readshop in Castellum en het Oude Dorp. Bij inlevering van de muntjes krijgt u korting bij aankoop van een product.

‘Iedereen is welkom om de kerstboomverbrandingen bij te wonen, op alle locaties begint de verbranding om half acht,’ aldus Reina Jahasangier, werkzaam bij de gemeente Houten. ‘Er zijn verschillende locaties in de hele gemeente waar kerstboomverbrandingen plaatsvinden.’ De locaties zijn:

• Noordwest: manifestatieterrein Imkerspark nabij de kinderboerderij
  • Noordoost: kruising fietspad Kooikerspad/Geerpad
  • Zuidwest: grote grasveld in park Schoneveld aan de Zuidkant van het park
  • Zuidoost: bij Citroengras, op braakliggend bouwterrein nabij de warmtecentrale
  • Buitengebied: manifestatieterrein bij Spoorlaan in Schalkwijk