Donderdag 24 november werd er in basisschool de Bijenkorf een informatieavond over zonnesystemen gehouden voor buurtbewoners. De zitting werd georganiseerd door Groen Zonnig Houten in samenwerking met bedrijf New Solar.

Groen Zonnig Houten, opgericht door projectmanager Wilko Kistemaker, is een initiatief voor huiseigenaren, bedrijven en diverse organisaties die interesse hebben in het plaatsen van zonnepanelen en -systemen. Kistemaker maakt zich met verscheidene groene initiatieven hard voor een duurzamer Houten. Samen met Opgewekt Houten en New Solar heeft Groen Zonnig Houten rond de 600 daken van woningen in Houten met zonnepanelen gerealiseerd. Tijdens de bijeenkomst konden geïnteresseerde buurtbewoners vragen stellen en informatie werven. 

Eerst werden de bewoners ingelicht door middel van een presentatie over het algemene belang van duurzame woningen. Tijdens het vertellen stelden de bewoners, die duidelijk al verstand hadden van het onderwerp, diverse vragen, zoals: ‘Wat is de juiste ligging van een zonnepaneel op het dak?’ 

Vervolgens kwam Pieter Biewenga, manager en verkoopadviseur van New Solar, aan het woord. New Solar is expert en leverancier van zonne-energie en levert en monteert de installaties in Houten. Hij ging in op de mogelijkheden, prijzen en soorten zonnesystemen en hoe deze geplaatst worden. Aan het eind van de presentatie konden mensen zich inschrijven voor een gesprek om ‘advies op maat’ te krijgen van New Solar.

Heeft u zelf vragen of interesse in het bijwonen van een bijeenkomst? Klik dan hier voor extra informatie op de Groen Zonnig Houten site.

In het onderstaande filmpje legt Kistemaker uit wat hij met Groen Zonnig Houten wil bereiken en wat hun werk inhoudt.